Blog

Vanguard

Před mnoha lety v pražských Modřanech fungovala jedna velmi významná fabrika na výrobu leteckých přístrojů. Budova Microna po ukončení továrny následně sloužila jako kancelářská budova, ovšem její zvrat přišel v lednu roku 2013. Byla prodána developerské společnosti PSN. Ta přišla s rozhodnutím, že.. více »

Zákon 386/2020 Sb.

Vážené klientky, vážení klienti,   tento týden jsem vás informoval o novém zákonu týkajícím se zrušení 4% daně z nabytí věcí nemovitých. Dnes mohu potvrdit, že jeho platnost je definitivní, jelikož jej 15. Září 2020 podepsal prezident a právě vyšel ve Sbírce zákonů pod číslem 386/2020 Sb. Musím.. více »

Povrzení o daňových změnách

Vážené klientky, vážení klienti, zdravím vás na začátku školního roku. Dovoluji si vám zaslat krátký přehled změn, týkající se zrušení daně z nabytí věcí nemovitých a možnosti odpočtu úroků z úvěrů na bydlení od základu daně z příjmů, které schválila Sněmovna v úterý 15. září 2020. 1... více »

Zrušení daně z nabytí věcí nemovitých

Vážené klientky, vážení klienti, zdravím vás na začátku letních prázdnin a dovoluji si vám zaslat krátký přehled změn, týkajících se zrušení daně z nabytí věcí nemovitých a možnosti odpočtů zaplacených úroků z úvěrů na bydlení od základu daně z příjmů, které schválila Sněmovna 8. července.. více »

Prodloužení daňových úlev

Vážení klienti, zdravím vás snad již zpět v době „bezrouškové“ a dovoluji si vám zaslat krátký přehled důležitých změn, které 8.6.2020 schválila vláda na návrh Ministerstva financí. Jedná se o prodloužení a rozšíření některých prominutí daně.  Vládou schválený návrh upravuje několik daňových.. více »

Aktuální situace Březen

Vážení klienti, dovoluji si vám v této překotné době přinést několik aktuálních informací ohledně vývoje na realitním trhu, za předchozí dva měsíce. V oblasti pronájmů nedošlo k tak radikálnímu zásahu, jak se očekávalo. Přestože na území hlavního města Prahy došlo k uvolnění více než 11.000 bytů.. více »

Stereo reality
Stereo reality
Rumunská 18/22
120 00
Praha 2, Vinohrady